Evo, Scooby dan Aku..

Posted by Azman - -

Siyes,aku punya basic kereta sangat sedikit. Mungkin sebab tak memiliki kete lagi. Tapi tak de la sampai xcam , xle beza antara Proton Inspira dan Mitsubishi Lancer GT. Kali ini aku nak menunjukkan perbezaan fizikal antara subaru version 1 sampai version 9 dan juga mitsubishi Evolution 1 sampai 9. Secara peribadi, aku meminati kedua-dua jenama tersebut, tetapi bagi aku Subaru atau Scooby lebih menarik minat aku kerana nampak rare, tidak seperti Evo yang memang berlambak atas jalan.

Mungkin kerana kurangnya pomen yang mahir pasal subaru, berbanding evo, menyebabkan tak ramai yang memilihnya menjadi bini kedua. Tak kurang juga bunyi yang bising dari enjin Boxer menyebabkan subaru kurang digemari (tapi siyes aku suka kot bunyi dia,macam kete jantan jer...)

Meh kita usha pe yang bezanya model dorang ni.

Evo 1-3
Sebijik cam wira model ni, memang wira base daripada model ini pun. Tapi yang paling stail, radikal dan glemer evo 3 la.

Evo 1





Evo 2





Evo 3

 
Perhatikan perbezaan pada spoiler


Evo 4-6
Proton tak ade yang base daripada model ni. Dengan bentuk yang agak ber'muscle', kete ni memang hensem.

Evo 4








Evo 5





Evo 6





Evo 7-9 .Ok, ni model yang paling aku suka, terutama model evo 9, memang hensem + tampan. Uish kalo tayang depan awek sambil bunyi turbo (kepish kepish), gila hensem.

Evo 7








Evo 8




Evo 9








Hensem kan? Meh usha scooby lak.

Scooby version 1-6
Actually, no significant different pasal outlook versi 1-6 ni, sebab tak silap aku, dia just upgrade parts and namakan ia versi lain. (kalo ade otai yang baca sila betulkan). Tak seperti evo yang setiap evolusi ada perbezaan yang nyata. Bandingkan versi 1 dan 6 di bawah,

Version 1





Version 6


Version 7-9.
Ok version tersebut sudah ada kelainan, dan semestinya yang paling hensem version 9.Haha

Version 7




Version 8




Dan yang paling hensem, Version 9








Ok selesai suda. Padan muka korang kena tunggu loading gambo kete yang belambak,aha ada aku kesah. Bagi aku, kereta itu seni dan hanya orang yang tahu menghargainya akan hargai ia,peh apee benda ntah aku cakap. Maybe len kali aku post pasal sejarah jenama ini lak. Korang tak suka pun tak pe, ade aku kesah? Hahaha!

7 Responses so far.

  1. pha is says:

    nnti try bagi beza antara GTR baru dan lama plak.... hehehe

  2. Azman says:

    GTR xbanyak model sgt, tp nt a aku wat gak,haha

  3. aku tengok semua macam sama je..
    lagi2 model evo
    cam takde beza

    anyway, adakah "tayang depan awek sambil bunyi turbo (kepish kepish), gila hensem" adalah motif utama kau pakai kereta?
    hahaha! :p

  4. Azman says:

    ish, xsama,penah dengar hanya jauhari mengenal manikam?hahaha

    pasal motif tu, er err,sampingan je,sambil2 jual minyak,hhehe

  5. ok seyes smart kot..sadly ak juz mint tgk tpi klo nk bli bukn dlm pilihan kete idaman aku la..
    erm,kalo beli any one bg ak testdrive ek..pas tu ak bwk lari..oopps~ kantoi sudah=P

  6. pha is says:

    ok. aq tunggu... GTR..

  7. Azman says:

    raihan: haha tu a pasal, pasni xle bagi ko testdrive a,haha

USM Bloggerz