Proton Suprima S VS Vios & City; The Verdict

Posted by Azman - -

Proton Suprima S:









Pros & Cons:
  • Design belakang ok lah, design depan ceq tak berkenan (7.5/10)
  • Ruang: Kecik (6/10)
  • Harga: 76-79K, mahal (6/10)
  • Nama: Fancy, funny etc lol. (3/10)
  • Enjin: laju kot, ntah nye (Not applicable)
  • Safety: 6 air bags, 5 ANCAP star (8/10)

Toyota Vios



Pros & Cons:

  • Design: Terlalu berusaha keras untuk nampak cantik, tapi tak cantik juga (5/10)
  • Ruang: Biase jew kottt, ntahh (NA)
  • Harga: Mahal sikit, 90K untuk premium model, ntahh, kome bekenan kome beli lahh (NA)
  • Nama: Ok lah, senang sebut, tak geliat lidah (8/10)
  •  Enjin: Ntahhh, powerr kottt, mana aku tawww (NA)
  • Safety: Ntahhh, bawak pelan-pelan baca bismillah selamat la kottt (NA)
 Honda City



Pros & Cons:

  • Design:  Ntahh, berkotak-kotak jewww (6/10)
  • Ruang: Biase jew kottt, ntahh (NA)
  • Harga: ntahhh, lebey kurang Vioss kotttt, malas aku nak gugel (NA)
  • Nama: Ok lahhh (8/10)
  •  Enjin: Ntahhh, powerr kottt, mana aku nak tawww, nak laju bubuh turbo aaaaa (NA)
  • Safety: Bawak kete kebal pun belum tentu selamat hmmm (NA)

The Verdict:

Maka juaranya adalahhhhh:

HONDA ACCORD CF4 EURO R





Design dia, walaupun 13 tahun yang lalu, tetap tidak dimamah usia. Tengoklah dari sudut mana pun, tetap hemsem dan mantap. Evergreen orang cakap.

Harga pulak, lebih kurang Nissan Almera je, RM60K. Bayangkan, harga kereta usia 13 tahun, still ada value, sentimental value orang cakap. Kalau iklan dekat Mudah, 2 3 hari je orang lain sambar dah, memang permintaan tinggi.

Pehhh...

Bukan gua nak rendahkan proton, even vios dengan city pun gua tak minat. Ntahhh, tak kena dengan jiwa gua. Sori beb siapa yang pakai. Iyelah, taste masing-masing, ye dok?

13 Responses so far.

  1. Anonymous says:

    Bila Rempit Buat Ulasan SAMPAH dengan Berbekalkan FalSAMPAH yang SAMPAH!!!

    Jeww?? Kewww?? Apeww??? LANCAU LA...

    KAU TELAN MINYAK 2T LA ANAK REMPIT!

  2. Azman says:

    alo brader, yang lu nak butthurt ni kenapa? tak pakai KY jelly ke?

    Kan gua dah cakap, taste masing-masing, lu nak butthurt dah kenapa?

  3. dale says:

    komen taka da ilmu.

  4. tunPerak says:

    xyah buat blog la kalau gini ulasannye.. buang masa!!!

  5. Anonymous says:

    kolot bodoh.. tu je wa nak ckp..

  6. Anonymous says:

    Pundek punyer review....bodoh...xberilmiah langsung... ade die cakap honda accord tu lawa...bdak kg mane la ni

  7. ini geng budak honda yang bontot lubang2 la ni

  8. Anonymous says:

    Bro2 semua. Kalau mahu review yang bagus, g la blog paultan atau carbase. Bc blog ni pastu duk pundek2,ini bkn blog kete. Banggang

  9. Anonymous says:

    dasar manusia bangang!!

  10. Anonymous says:

    Aku baca review dah boleh agak komen macamana. Totally rubbish review

  11. bodoh...kau hidup la dgn honda bontot lubang2 kau ni smpai tua

  12. Anonymous says:

    Kah kah kah

  13. Bodoh babi sial punya ulasan
    Babi lahanat punya cibai

USM Bloggerz