Rakans Seperjuangan

Posted by Azman - -

Haa tengok, rakan kalau banyak, dia jadi rakans. Kira macam plural la.

Dikala kita dihujani bermacam masalah, perselisihan faham, ada baiknya kita berhenti berfikir dan rehatkan minda. Sedangkan lidah lagi tergigit, sedangkan suami isteri yang berkongsi katil boleh bergaduh, apatah lagi kita, yang hanya berkongsi satu bumbung menara, iaitu menara gading. Kita dah lama berkongsi segala perit getir, dan tinggal lagi setahun lebih, more or less untuk bergraduasi, insyaAllah.

So, buang yang keruh, ambil yang jernih.

Tapi aku nak bercerita mengenai rakan perjuangan dalam dunia fotografi. Iaitu Naim, Jo, dan anak buah aku, azmi. Dulu sebelum ada kamera sendiri, aku godek-godek guna yang azmi punya. Tapi bila Azmi dah fly pergi UK, tinggallah aku terkontang-kanting, haha. Tapi serius, main kamera ni best kalau ada teman, rather than alone.Sebab tu gear aku banyak terperap dalam beg je, nantilah bila dah angkat lens Tammy 17-50mm ganti kit lens, aku pergi outing. Ye lah, lens baru, semangat pun baru, heheh.

Jadi, aku, Naim dan Joe berkesempatan mengatur satu outing di Pantai Tujuh, nak mencuba off-flash fotografi katanya, guna teknik CLS (Creative Lighting System)

Inilah hasil daripada outing tersebut.

Naim and Joe

Naim

Joe and Naim

Naim and Joe


Sori Azmi, tahun depan kita outims sama-sama, haha.

9 Responses so far.

  1. pha is says:

    lain macam je perenggan ke-dua tuh.. hahha

  2. Azman says:

    mana ada lain macam aih, hehe

  3. pergh!
    joe pun ade dslr

    bagus bagus
    aku nak kawen nanti, boleh lah guna khidmat korangg

  4. Azman says:

    HAHA, ko kenal joe ke?
    xde hal, kawen aku bg spesel harga punya, hehe

  5. joe classmate aku masa matrik kowttt

    hot tuuuu :DD

  6. aNeEs says:

    cntek !!!tgk gmbar2 ko tringin nk ad dslr tp tkot jd prhiasan je hehe..

  7. Azman says:

    eqa: haha, dia mmg dr dulu lg hot, wakakakaka

    anisah: cantik ke? ni pun gambar dah compress sbb masuk blog, kalo tgk kat flickr aku ok cikit. Ala beli je, benda bole belajar, huhu

  8. aNeEs says:

    azman : kt flickr k0,antra semua ,gmbar farah tu plg CANTEK!! haha ...hmm cm ko kta le nk men kamera ni ad teman bwu best huhu ..

USM Bloggerz